Юридична консультація

Yuridichna konsultaciya

Як отримати безкоштовну юридичну консультацію

В нашому житті є багато випадків, коли людині терміново потрібна грамотна юридична консультація адвоката чи професійна консультація юриста.

Такими випадками можуть бути:

  • ДТП;
  • зупинила поліція;
  • на вас подали до суду;
  • померла близька особа і виникли питання зі спадкуванням;
  • вирішили розлучитись;
  • арештували майно;
  • потрібно купити або продати нерухомість;
  • необхідно стягнути аліменти;
  • звільняють з роботи, і багато інших.

У всіх цих випадках потрібно вчасно звернутися до адвоката, або юриста за юридичною консультацією, або за отриманням правової допомоги у вирішенні Вашого питання.

Якщо Вам потрібна термінова юридична консультація, Ви можете замовити її по телефону, чи по електронній пошті, що наявна у розділі Контакти, та отримати платну юридичну консультацію.

Якщо Ви хочете отримати безкоштовну юридичну консультацію, то її можливо отримати на нашому сайті задавши письмове питання у розділі “Задати питання онлайн“, або у коментарях до цієї статті.

Наші фахівці розглянуть Ваше питання щодо отримання онлайн юридичної консультації та нададуть професійну юридичну консультацію, яка допоможе зорієнтуватися у ситуації, що склалась. Отримана відповідь, дозволить прийняти правильні рішення для позитивного вирішення Вашого правового питання.

Наші юристи та адвокати мають багаторічний практичний досвід у різних юридичних сферах, та можуть позитивно вирішити юридичне питання будь-якої складності.

Дуже важливо вчасно звернутися за юридичною допомогою до адвоката, оскільки це значно полегшить вирішення Вашого питання, в той час як занадто пізнє звернення за правовою допомогою, значно зменшує ці шанси і навіть може призвести до негативного результату.

Отримати безкоштовну консультацію юриста чи безкоштовну консультацію адвоката це просто. Не витрачайте часу на пошуки адвоката чи юриста, звертайтесь до нас за безкоштовною юридичною консультацією.

Чому важливо своєчасно звернутись за юридичною допомогою адвоката, чи за правовою допомогою юриста

Особливо велике значення своєчасного звернення за юридичною допомогою адвоката є необхідність вирішення свого питання у судовому порядку. Зазначене, пов’язане, наприклад з тим, що ЦК України визначає строки позовної давності.

Всі знають, що загальний строк позовної давності складає три роки. Однак, законодавство містить і спеціальні строки. Наприклад у трудових спорах, та податкових спорах мінімальний строк на звернення до суду – один місяць. У господарських правовідносинах та у кредитних справах є випадки, коли строк позовної давності складає 1 рік.

Слід зазначити, що пропуск строку позовної давності є самостійною підставою для відмови у задоволенні позову. Тому якщо навіть ваша правова позиція буде обґрунтованою, а опонент буде наполягати на застосуванні строків позовної давності, суд буде зобов’язаний відмовити у задоволенні позову.

Дуже важливе значення дотримання строків має і у спадкових справах, де важливо вступити у спадщину протягом строку визначеного Законом.

Чому краще звернутися за юридичною консультацією адвоката, чи за правовою допомогою юриста ніж самому шукати відповіді у інтернеті

В нашій багаторічній юридичній практиці трапляються численні випадки, коли клієнти намагаються зекономити свої кошти та самостійно шукають вирішення свого юридичного питання у інтернеті.

Однак, як правило, у всіх таких випадках, люди використовують застарілі статті, або заповнюють бланки документів за зразками, які складались на підставі нормативно-правових актів, які на дату їх використання клієнтами, вже втратили чинність і не актуальні.

Зазначене здебільшого призводить до того, що людина безрезультативно витрачає свій час, а іноді і кошти, та не досягає бажаного результату. Після цього люди в більшості випадків починають розуміти, що без професійної допомоги юриста, чи без юридичної допомоги адвоката, позитивно вирішити питання неможливо.

Враховуючи зазначене, рекомендуємо не витрачати свій час даремно, займатись своєю справою, а вирішення ваших юридичних питань довірити професійним юристам, або адвокатам.

Це значно зекономить Ваш час та кошти.

Чому ми надаємо безкоштовну юридичну консультацію онлайн

Деякі люди з великою обережністю сприймають пропозицію надання безкоштовної юридичної консультації від адвокатів. Це цілком логічно, адже всі розуміють, що адвокати і юристи теж люди, у яких є сім’ї, які потрібно забезпечувати. Тому думають, що такі консультації надають не професіонали, або ж взагалі студенти, які у такий спосіб хочуть отримати хоч якусь практику.

Тому хочемо Вас заспокоїти. Оскільки в нашому випадку, безкоштовна юридична консультація по телефону, або безкоштовна юридична консультація онлайн має три цілі:

  1. Це наш вклад у підвищення правової освіченості населення України і зміцнення демократичних принципів правової держави у нашій країні;
  2. Безкоштовна правова допомога, яка принесла клієнту позитивний результат, є самою кращою рекламою нашої діяльності, оскільки така людина починає радити нас своїм знайомим;
  3. Всі онлайн консультації розміщуються у нас на сайті, що дозволяє його розвивати і залучати у такий спосіб більше клієнів.

Надіюсь ми Вас переконали. Тому не зволікайте, і звертайтесь до нас за юридичною консультацією

38 відповідей до “Юридична консультація”

  1. Аватар Олег
    Олег

    Добридень. Таке питання. Ситуація особистого характеру. Зраджував дружині, коханка переслала їй докази зради у вигляді скріншотів (фотографії інтимного характеру, та будь які фото обличчя вона зацензурила) та опису зустрічей – без імен, номерів телефонів та іншої особистої інформації. Від дружини коханка дізналася про мої зради попередній дівчині, знайшла її та розповіла ще також їй про мої вчинки щодо неї та теперішньої жінки. Але ніяких доказів не надала, чисто на словах сповістила.
    Ну, мабуть хотіла просвітити:)
    Зараз контакт не підтримуємо.
    Якось процесуально можливо притягнути до відповідальності коханку?
    Якщо фактично вона поширювала цифрову інформацію, одним з учасників якої є вона сама?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день!
      Із того, що ви повідомили я не бачу особливих перспектив якось притягнути до відповідальності вашу колишню коханку. Якщо скріншоти та фото були інтимного характеру та мають ознаки зображень порнографічного характеру, можливо спробувати подати заяву до поліції за статтею 301 Кримінального кодексу України, якою передбачена відповідальність за ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні.

  2. Аватар Ігор
    Ігор

    От яка в мене була ситуація.
    22.02.2024 працівник укрпошти приніс мені листа від поліції, всередині містилося повідомлення з їхніми реквізитами та підписом начальника відділення поліції. В цьому повідомленні було вказано про те, що мені направляють копію постанови про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.122 КУпАП . Також у повідомленні від 12.02.2024 вказаний номер провадження і внизу пише про додаток на _ аркушах.
    До цього повідомлення ( там не пише слово повідомлення, це я так назвав папірець) прикріплена сама постанова від 03.02.2024 і фотографія мого автомобіля.
    У постанові пише що до неї додаються матеріали справи та фотофіксація, а постанова була складена за порушення ПДР п.15.10 в ( порушення правил стоянки…).
    08.03. мені 2 банки заблокували рахунки у зв’язку з відкритим виконавчим провадженням, а 11.03 ще й 3 постарався.
    Після того як я отримав листа, я направляв електронне звернення на ім’я начальника до обласного управління ГУНП ( вищестоячий орган)з проханням скасувати постанову відповіді ще й досі нема.
    Який тепер порядок моїх дій? В такому випадку треба подавати разом з позовом ще й заяву про продовження строку позовної давності чи яка там процедура?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день!
      Строки та порядок оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності визначені Кодексом України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП).
      Пунктом 3 частини 1 статті 288 КУпАП передбачено, що постанову по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі може бути оскаржено у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом.
      Відповідно до ст. 289 КУпАП скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови, а щодо постанов по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі в автоматичному режимі, постанов у справі про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 132-2 цього Кодексу, та/або про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), – протягом десяти днів з дня набрання постановою законної сили. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.
      Відповідно до ч. 2 ст. 291 КУпАП Постанова по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксоване в автоматичному режимі, або про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), набирає законної сили після її вручення особі або отримання поштового повідомлення про вручення або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення, або під час її виконання у випадках, передбачених частиною першою статті 300-1 цього Кодексу.
      Отже, у вашому випадку строк на оскарження постанови відліковується з дня її отримання, тобто з 22.02.2024 р. і закінчується 04.03.2024 р. (перший робочий день після вихідного).
      Оскільки, на сьогоднішній день строк на оскарження постанови пропущено, то разом зі скаргою до суду вам необхідно обов’язково подавати заяву про поновлення пропущеного строку на оскарження, із наведенням у ній обгрунтувань поважності пропущеного строку, бо без такої заяви суд не відкриє провадження у справі.

  3. Аватар Аделіна
    Аделіна

    Доброго дня.
    Багато років тому (20, не менше) сусід поставив металевий гараж майже впритул до нашого будинку – до кута і вікон будинку – 1 метр чи трохи менше, до паркану – сантиметрів 15. Іншими словами, кут його гаражу підходить до кута нашого будинку на метр чи трохи менше. Чи маю я сьогодні правові підстави вимагати, щоби гараж прибрали?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Доброго дня! Якщо гараж встановлено без дотримання законодавства і це порушує ваші права, ви можете вимагати від сусіда усунення цього порушення, незалежно від того коли його встановили.

  4. Аватар Олег
    Олег

    Доброго дня, недавно моїй матері була ампутована нога вище коліна через хворобу , скажіть чи маю я зараз право оформити догляд за нею , чи все таки в черзі стоїть її законний чоловік першим? Він не пенсіонер і також є військовозобов’язаним , других родичів не має.

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день! Законодавством не передбачено черговості у таких випадках, а лише наведено перелік осіб, які можуть оформити догляд. Зокрема, відповідно до абз. 10 ч. 1 ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребують постійного догляду.

  5. Аватар Інна
    Інна

    Добрий день підкажіть будь ласка. Я проживаю на ТОТ в Каховському районі Херсонської області, 13.01.2024 року мені виповнилося 60 років і 28.01.2024 року за допомогою цифрового підпису через вебпортал Пенсійного фонду України, я подала заяву на призначення пенсії.
    02.02.2024 року Головним управлінням пенсійного фонду України в Луганській області мені було відмовлено в призначенні пенсії так як, за розглядом документів до страхового стажу не зараховано періоди роботи:
    – за записами трудової книжки від 04.03.1983, оскільки в даті народження її власника зазначено лише рік (число і місяць відсутні). Водночас страховий стаж зараховано з 16.08.1983 по 15.08.1986 та з 14.07.1995 по 13.07.1998 як догляд за дітьми до досягнення ними 3-річного віку, а починаючи з 01.01.1999 — за даними Реєстру.
    Через не врахування періодів роботи страховий стаж склав 21 рік 19 днів, тому мені і відмовлено в призначенні пенсії за віком у зв’язку з відсутністю необхідного страхового стажу 31року.
    Підкажіть будь ласка, що можливо зробити в даній ситуації враховуючи моє місце проживання.

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день! В таких випадках вирішити проблему можливо двома шляхами, або подати додаткові документи, які підтвердять стаж роботи, що неврахований, або оскаржувати відмову до суду.

  6. Аватар Анастасія
    Анастасія

    Доброго дня. Склалась така ситуація,що 14 лютого 2022 року я загубила свій паспорт,і 15 лютого я подала в паспортний стіл всі документи на термінове виготовлення нового паспорту(ID-карти). Новий паспорт мав бути виготовлений 27.02.2022 року,але в зв’язку з початком війни паспорт у встановлений термін не був готовий. Після 27.02.2022 я неодноразово зверталась в Бориспільський паспортний стіл,але мені там постійно повідомляли,що паспорт ще не доставлений з Києва. Коли телефонувала до Києва,мені говорили,що паспорт був відправлений до Борисполя. Таким чином мене грубо кажучи,відфутболювали до 30.03.2022 року. Так і не дочекавшись паспорта я з дитиною виїхала за кордон по фотографії втраченого паспорта. Тепер я не можу повернутись до України,тому що у мене немає українського паспорта,також не можу продовжити німецькі документи з тієї ж причини. Я зверталась в консульство,але там мені сказали,що я маю отримати від міграційної служби якесь підтвердження того,що у мене є паспорт виготовлений. Але коли я звернулась в телефонному режимі до міграційної служби,мені сказали що нічим допомогти не можуть. Скажіть будь-ласка,що я можу зробити в даній ситуації,і на що я маю право згідно законів України?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день! Ваш паспорт можливо оформити і в Німеччині скориставшись Порядком реалізації експериментального проекту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України, оформлення, обміну іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні, посвідки на постійне проживання під час їх перебування за межами України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 червня 2022 р. № 678.
      Згідно з інформацією, що розміщена на сайті ДП “Документ” в Берліні знаходиться їхній відокремлений підрозділ, до якого можливо подати відповідну заяву, після розгляду якої вам виготовлять новий паспорт.

  7. Аватар Катерина
    Катерина

    Добрий день. Чи можу я сумісник влаштуватись на роботу на 0.5 ставки, за індивідуальним графіком 20 год тиждень ( 2 дні по 8 год і один день 4 год), щоб мені оплата була від ставки рівно 0.5 окладу, а не за фактично відпрацьований час ( кожен місяць взалежно від норми годин виходить різна сума)? Я вважаю, якщо я відпрацювала свою норму по індивідуальному графіку, то повинна отримати рівно 0.5 ставки, а бухгалтер наполягає, що по нормі місячній я можу отримувати і більше, і менше, взалежності як припали мої робочі дні і години на місяць. Як це питання можна вирішити. На яких умовах мене повинні прийняти, щоб отримувати належну мені зарплату?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день! Наразі оплата праці за сумісництвом регулюється КЗпП та Законом України “Про оплату праці”.
      Згідно із вимогами ст. 102-1 КЗпП та ст. 19 Закону України “Про оплату праці” сумісництвом вважається виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації або у роботодавця – фізичної особи.
      Працівники, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу.

  8. Аватар Игор
    Игор

    Вітаю. Підкажіть як вчинити. Прийшов штраф за порушення ПДР на авто яке втрачене в результаті виїзду сім’ї за кордон. Авто було залишено у знайомого, потім воно загорілося і було ним продано як металобрухт. Але ніякі документи і розписки не були складені ні власником ні тим хто «продавав» авто. Доказів доручення або продажу не існує. Слід авто було втрачено.
    Тепер прийшов штраф за перевищення швидкості власниці автомобіля, яка знаходиться закордоном більше року. Чи потрібно сплачувати цей штраф, чи дочекатися накладення арешту та затримання автомобіля на штрафмайданчик?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день! Якщо прийшов штраф, а власниця за кордоном, то потрібно його оскаржувати у судовому порядку і не чекати поки його передадуть на примусове виконання та накладуть арешти на всі рахунки і майно. Крім цього, якщо авто було знищене, а приходять штрафи за керування ним, то потрібно написати заяву у поліцію про розшук цього автомобіля. За такою заявою поліція має вжити заходів про його розшук та затримання у разі виявлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *