Довідник штрафів за порушення водіями ПДР

Досить часто у водія виникає питання, яка відповідальність передбачена за порушення правил дорожнього руху, у зв’язку із чим ми вирішили створити цей маленький довідник, щоб він був у швидкому доступі водія.

Стаття КУпАПСуть правопорушенняРозмір штрафу
ст. 81Експлуатація громадянами автомототранспортних та інших пересувних засобів і установок, у яких вміст забруднюючих речовин у відпрацьованих газах, а також рівень впливу фізичних факторів, здійснюваного ними під час роботи, перевищують установлені нормативи  30 НМДГ (510 грн.)
ч. 1 ст. 121Керування водієм транспортним засобом, що має несправності системи гальмового або рульового керування, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація його забороняється, або переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів  20 НМДГ (340 грн.)
ч. 2 ст. 121Керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності, передбачені частиною першою цієї статті, або технічний стан і обладнання якого не відповідають вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації  40 НМДГ (680 грн.)
ч. 3 ст. 121Керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов  20 НМДГ (340 грн.)
ч. 4 ст. 121Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою – третьою цієї статті50-100 НМДГ (850 – 1700 грн.) з з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб  
ч. 5 ст. 121Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами  30 НМДГ (510 грн.)
ч. 6 ст. 121Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку  50 НМДГ (850 грн.)
ч. 7 ст. 121Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною шостою цієї статті100 НМДГ (1700 грн.), або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого  
ч. 8 ст. 121Керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту  500 НМДГ (8500 грн.)
ч. 9 ст. 121Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною восьмою цієї статті1000 НМДГ (17000 грн.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.  
ч. 10 ст. 121Порушення правил перевезення дітей30 НМДГ (510 грн.)  
ч. 11 ст. 121Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною десятою цієї статті  50 НМДГ (850 грн.)
ст. 121-1Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах, знищені або підроблені  15 НМДГ (255 грн.)
ч. 1 ст. 121-2Перевезення водіями транспортних засобів, що працюють у режимі маршрутних таксі, пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу або визначену в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, а також перевезення водіями транспортних засобів, що здійснюють міжміські чи міжнародні перевезення, пасажирів, кількість яких перевищує кількість місць для сидіння, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу або визначену в реєстраційних документах на цей транспортний засіб  10 НМДГ (170 грн.)
ч. 2 ст. 121-2Порушення водіями транспортних засобів, що працюють у режимі маршрутних таксі, правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів  15 НМДГ (255 грн.)
ч. 3 ст. 121-2Перевезення пасажирів на автобусному маршруті протяжністю понад п’ятсот кілометрів одним водієм  10 НМДГ (170 грн.)
ч. 1 ст. 121-3Керування або експлуатація транспортного засобу без номерного знака, з номерним знаком, що не належить цьому засобу або не відповідає встановленим зразкам або вимогам, з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, перевернутим чи неосвітленим, закритим іншими предметами (в тому числі прозорими), з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, забрудненим номерним знаком, якщо така забрудненість не дає можливості чітко визначити символи або буквено-числову комбінацію номерного знака з відстані двадцяти метрів, а так само вчинення інших дій, спрямованих на умисне приховування номерного знака  70 НМДГ (1190 грн.)
ч. 2 ст. 121-3Керування або експлуатація транспортного засобу із незаконно встановленими номерними знаками Збройних Сил України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації або дипломатичних представництв, консульств та інших міжнародних організацій, які користуються повним та частковим імунітетом  150 НМДГ (2550 грн.)
ч. 3 ст. 121-3Повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частиною другою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню300 НМДГ (5100 грн.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців  
ч. 1 ст. 122Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками  20 НМДГ (340 грн.)
ч. 2 ст. 122Порушення правил проїзду перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, порушення правил обгону і зустрічного роз’їзду, безпечної дистанції або інтервалу, розташування транспортних засобів на проїзній частині, порушення правил руху автомагістралями, користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів, користування під час руху транспортного засобу засобами зв’язку, не обладнаними технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання), а так само порушення правил навчальної їзди  30 НМДГ (510 грн.)
ч. 3 ст. 122Ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями, ненадання переваги маршрутним транспортним засобам, у тому числі порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, а так само порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху  40 НМДГ (680 грн.)
ч. 4 ст. 122Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на п’ятдесят кілометрів на годину  100 НМДГ (1700 грн.)
ч. 5 ст. 122Порушення, передбачені частинами першою – четвертою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, а саме: примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян  85 НМДГ (1445 грн.) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року
ч. 6 ст. 122Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака “Водій з інвалідністю”  60-100 НМДГ (1020 – 1700 грн.)
ч. 7 ст. 122Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (одним чи декількома), а так само створення перешкод водіям транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (одним чи декількома), у зупинці або стоянці  20-30 НМДГ (340 – 510 грн.)
ч. 1 ст. 122-2Невиконання водіями вимог поліцейського, а водіями військових транспортних засобів – вимог посадової особи військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України про зупинку транспортного засобу  9 НМДГ (153 грн.) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців
ч. 2 ст. 122-2Невиконання вимог уповноваженої посадової особи центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики з питань безпеки на наземному транспорті, про зупинку транспортного засобу  3000 НМДГ (51000 грн.)
ст. 122-4Залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні200 НМДГ (3400 грн.) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб  
ст. 122-5Порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв500 НМДГ (8500 грн.) з конфіскацією спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв  
ч. 1 ст. 123Порушення правил руху через залізничний переїзд, крім порушень, передбачених частинами другою і третьою цієї статті  20 НМДГ (340 грн.)
ч. 2 ст. 123В’їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонений50 НМДГ (850 грн.) з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого  
ч. 3 ст. 123Порушення, передбачене частиною другою цієї статті, вчинене під час надання послуг з перевезення пасажирів або під час перевезення небезпечних вантажівпозбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого  
ст. 124Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна50 НМДГ (850 грн.) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року. Особа, цивільно-правова відповідальність якої застрахована, звільняється від адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, за умови, що учасники дорожньо-транспортної пригоди скористалися правом спільно скласти повідомлення про цю пригоду відповідно до Закону України “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”  
ст. 124-1Ненадання посадовими особами підприємств, установ, організацій і громадянами транспортних засобів, що їм належать, поліцейським та медичним працівникам, а також ненадання військових транспортних засобів посадовим особам Військової служби правопорядку у Збройних Силах України у встановлених законом невідкладних випадках  4 НМДГ (68 грн.)
ст. 125Інші порушення правил дорожнього руху, крім передбачених статтями 121 – 128, частинами першою і другою статті 129, статтями 139 і 140 цього Кодексу  ПОПЕРЕДЖЕННЯ
ч. 1 ст. 126Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також полісі (договорі) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката “Зелена картка”), або не пред’явила електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов’язкового страхування у візуальній формі страхового поліса, а також інших документів, передбачених законодавством  25 НМДГ (425 грн.)
ч. 2 ст. 126Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом  200 НМДГ (3400 грн.)
ч. 3 ст. 126Керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобамипозбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців  
ч. 4 ст. 126Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами  1200 НМДГ (24000 грн.)
ч. 5 ст. 126Повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частинами другою – четвертою цієї статті2400 НМДГ (40800 грн.) з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого  
ч. 1 ст. 127Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху15 НМДГ (255 грн.)
ч. 2 ст. 127Порушення правил дорожнього руху особами, які керують велосипедами, гужовим транспортом, і погоничами тварин20 НМДГ (340 грн.)
ч. 3 ст. 127Ті самі порушення, вчинені особами, зазначеними в частинах першій або другій цієї статті, які перебувають у стані сп’яніння40 НМДГ (680 грн.)
ч. 4 ст. 127Порушення, передбачені частиною першою або другою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки50 НМДГ (850 грн.)
ч. 1 ст. 127-2Порушення порядку тимчасового затримання транспортних засобів та їх зберігання, у тому числі здійснення такої діяльності без відповідного поліса обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб’єкта господарювання, що надає такі послуги, за шкоду, яка може бути заподіяна транспортному засобу при здійсненні його транспортування та/або зберігання70 – 100 НМДГ (1190-1700 грн.) накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу – підприємця
ч. 2 ст. 127-2Прийняття інспектором з паркування грошових коштів у готівковій формі в рахунок оплати вартості послуг з паркування транспортних засобів та/або в рахунок оплати штрафів, накладених на місці вчинення правопорушення50 – 70 НМДГ (850-1190 грн.)
ч. 3 ст. 127-2Дія, передбачена частиною другою цієї статті, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення100 – 120 НМДГ (1700-2040 грн.)
ч. 1 ст. 128Випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан, обладнання або комплектність яких не відповідає вимогам правил і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху, технічної експлуатації, переобладнаних без відповідного погодження, не зареєстрованих у встановленому порядку, таких, що не пройшли обов’язкового технічного контролю або без поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката “Зелена картка”), без проходження щозмінного медичного огляду та контролю технічного стану, а також направлення в рейс одного водія при здійсненні пасажирських перевезень на автобусному маршруті протяжністю понад п’ятсот кілометрів40 НМДГ (680 грн.) на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, громадян – суб’єктів господарської діяльності
ч. 2 ст. 128Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою цієї статті,50 НМДГ (850 грн.) на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, громадян – суб’єктів господарської діяльності
ч. 1 ст. 129Допуск до керування транспортними засобами водіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, або у хворобливому стані, або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, або таких, що не пройшли у встановлений строк медичного огляду25 НМДГ (425 грн.) на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, громадян – суб’єктів господарської діяльності
ч. 2 ст. 129Допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом20 НМДГ (340 грн.) на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, громадян – суб’єктів господарської діяльності
ч. 3 ст. 129Допуск до керування морськими, річковими, малими, спортивними суднами або водними мотоциклами осіб, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції1000 НМДГ (17000 грн.) штрафу на посадових осіб, відповідальних за експлуатацію суден
ч. 1 ст. 130Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції  1000 НМДГ (17000 грн.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян
ч. 2 ст. 130Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою цієї статті2000 НМДГ (34000 грн.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого і на інших осіб – накладення штрафу у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого  
ч. 3 ст. 130Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції3000 НМДГ (51000 грн.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, і на інших осіб – накладення штрафу у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника  
ч. 4 ст. 130Вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після дорожньо-транспортної пригоди за її участю алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції, чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого огляду  2000 НМДГ (34000 грн.) або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки і на інших осіб – накладення штрафу у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб
ч. 5 ст. 130Керування річковими, морськими, малими, спортивними суднами або водними мотоциклами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а так само передача керування судном особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а також відмова осіб, які керують річковими, морськими, малими, спортивними суднами або водними мотоциклами, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції  1000 НМДГ (17000 грн.) або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк десять діб, з позбавленням права керування всіма видами плавучих засобів на строк від одного до трьох років.
ч. 6 ст. 130Дії, передбачені частиною п’ятою цієї статті, вчинені особами, які не мають права керування річковими, морськими, малими, спортивними суднами або водними мотоциклами  1500 НМДГ (25500 грн.) або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб
ч. 7 ст. 130Вживання особою, яка керувала річковим, морським, малим, спортивним судном або водним мотоциклом, після аварійної події за її участю алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як судно було зупинено на вимогу поліцейського або іншої уповноваженої законом посадової особи до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують його увагу та швидкість реакції, чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого огляду  1200 НМДГ (20400 грн.) з позбавленням права керування всіма видами плавучих засобів на строк три роки і на інших осіб – накладення штрафу у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
ч. 1 ст. 132-1Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами30 НМДГ (510 грн.) + 40 НМДГ (680 грн.) на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, уповноважених з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів, громадян – суб’єктів господарської діяльності – у розмірі сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.  
ч. 2 ст. 132-1Перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм під час руху великогабаритними і великоваговими транспортними засобами автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами500 НМДГ (8500 грн.) – у разі перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5 % до 10 % включно; 1000 НМДГ (17000 грн.) – у разі перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм понад 10 %, але не більше 20 %; 2000 НМДГ (34000 грн.) – у разі перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм понад 20 %, але не більше 30 %; 3000 НМДГ (51000 грн.) – у разі перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм понад 30 %  
ч. 3 ст. 132-1Ухилення або відмова від проходження габаритно-вагового контролю, а так само перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, розташування транспортних засобів на проїзній частині, вчинення правопорушень, передбачених частиною шостою статті 121 цього Кодексу, в зоні габаритно-вагового контролю  3000 НМДГ (51000 грн.)
ч. 1 ст. 132-2Внесення (зазначення) вантажовідправником відомостей про масу або габарити вантажу до товарно-транспортної накладної або іншого визначеного законодавством документа на вантаж, що не відповідають фактичним даним, які перевищують нормативно встановлені законодавством вагові або габаритні параметри від 5 відсотків до 10 відсотків включно, крім вантажовідправника, який одночасно є перевізником цього вантажу, а так само внесення (зазначення) вантажовідправником відомостей про масу або габарити вантажу до товарно-транспортної накладної або іншого визначеного законодавством документа на вантаж, що перевищують нормативно встановлені законодавством вагові або габаритні параметри від 5 відсотків до 10 відсотків включно, за відсутності оформленого дозволу на проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні500 НМДГ (8500 грн.) на громадян, фізичних осіб – підприємців або уповноважених посадових осіб вантажовідправника
ч. 2 ст. 132-2Дії, передбачені частиною першою цієї статті, у разі якщо фактичні дані вантажу або внесені (зазначені) відомості перевищують нормативно встановлені законодавством вагові або габаритні параметри понад 10 відсотків, але не більше 20 відсотків включно1000 НМДГ (17000 грн.) на громадян, фізичних осіб – підприємців або уповноважених посадових осіб вантажовідправника
ч. 3 ст. 132-2Дії, передбачені частиною першою цієї статті, у разі якщо фактичні дані вантажу або внесені (зазначені) відомості перевищують нормативно встановлені законодавством вагові або габаритні параметри понад 20 відсотків, але не більше 30 відсотків включно2000 НМДГ (34000 грн.) на громадян, фізичних осіб – підприємців або уповноважених посадових осіб вантажовідправника
ч. 4 ст. 132-2Дії, передбачені частиною першою цієї статті, у разі якщо фактичні дані вантажу або внесені (зазначені) відомості перевищують нормативно встановлені законодавством вагові або габаритні параметри понад 30 відсотків3000 НМДГ (51000 грн.) на громадян, фізичних осіб – підприємців або уповноважених посадових осіб вантажовідправника
ч. 1 ст. 133-1Здійснення регулярних перевезень пасажирів на постійних маршрутах без укладення договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом або без паспорта маршруту30 НМДГ (510 грн.) на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності
ч. 2 ст. 133-1Порушення правил надання послуг з перевезення організованих груп дітей або туристів  35 НМДГ (595 грн.), 40 НМДГ (680 грн.) на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності
ч. 3 ст. 133-1Відхилення від визначеного маршруту руху автобуса або маршрутного таксомотора, незаїзд на автостанцію (автовокзал), якщо такий заїзд передбачений розкладом руху автобуса або маршрутного таксомотора  2 НМДГ (34 грн.)
ч. 4 ст. 133-1Здійснення перевезень пасажирів таксі, в яких не встановлено або не працює таксометр  3 НМДГ (51 грн.)
ч. 4 ст. 133-1Відсутність візуальної або гучномовної інформації для пасажирів про відправлення, прибуття автобусів, вартість проїзду, правила надання послуг та пільги на пасажирському автотранспорті, відсутність візуальної інформації для пасажирів в автобусах і маршрутних таксомоторах, передбаченої Правилами надання послуг пасажирського автомобільного транспорту10 НМДГ (170 грн.) на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності
ч. 6 ст. 133-1Порушення встановленого режиму праці і відпочинку водіїв40 НМДГ (680 грн.) + 60 НМДГ (1020 грн.) на посадових осіб, громадян – суб’єктів господарської діяльності  
ч. 7 ст. 133-1Безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення громадян  50 НМДГ (850 грн.) на водіїв транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності
ч. 8 ст. 133-1Зберігання транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, поза встановленими місцями їх стоянки  50 НМДГ (850 грн.)
ч. 9 ст. 133-1Перевезення пасажирів чи вантажів водієм, який не пройшов щозмінного передрейсового медичного огляду водіїв транспортних засобів, або перевезення без проведення передрейсового контролю технічного стану транспортних засобів  30 НМДГ (510 грн.)
ч. 10 ст. 133-1Перевезення пасажирів автобусами в нічний час (з двадцять другої до шостої години), крім тих, що здійснюються на маршрутах загального користування в режимі регулярних пасажирських перевезень, а також тих, що здійснюються автобусами, обладнаними тахографами  50 НМДГ (850 грн.)
ч. 11 ст. 133-1Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою, другою, шостою, восьмою або десятою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню  80 НМДГ (1360 грн.)
ч. 1 ст. 133-3Здійснення внутрішніх автомобільних перевезень пасажирів і вантажів на території України транспортними засобами, зареєстрованими в інших державах, або міжнародних двосторонніх чи транзитних перевезень пасажирів і вантажів без відповідного дозволу, а також порушення особливих умов і правил, зазначених у ліцензії на здійснення міжнародних автомобільних перевезень пасажирів і вантажів20 – 100 НМДГ (340 – 1700 грн.) на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності, водіїв транспортних засобів
ч. 1 ст. 136Пошкодження пломб і запірних пристроїв вантажних вагонів, автомобілів, автомобільних причепів, контейнерів, трюмів та інших вантажних приміщень суден, зривання з них пломб, пошкодження окремих вантажних місць та їх упаковки, пакетів, огорож вантажних дворів, залізничних станцій, вантажних автомобільних станцій, контейнерних пунктів (площадок), портів (пристаней) і складів, які використовуються для виконання операцій, зв’язаних з вантажними перевезеннями, а також перебування без належного дозволу на території вантажних дворів, контейнерних пунктів (площадок), вантажних районів (дільниць) портів (пристаней), судноплавних гідротехнічних споруд і зазначених вище складів10 – 30 НМДГ (170 – 510 грн.)
ч. 2 ст. 136Пошкодження рухомого складу, контейнерів, суден та інших транспортних засобів, призначених для перевезення вантажів, а також перевізних пристроїв10 – 30 НМДГ (170 – 510 грн.)
ч. 1 ст. 139Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів, трамвайних колій, технічних засобів регулювання дорожнього руху, самовільне знімання, закриття чи встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для дорожнього руху, в тому числі забруднення дорожнього покриття, або невжиття необхідних заходів щодо їх усунення та попередження інших учасників руху про небезпеку, що виникла, або невжиття посадовими особами, відповідальними за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, утримання автомобільних доріг та вулиць, громадянами – суб’єктами господарської діяльності заходів щодо заборони руху підвідомчих технологічних транспортних засобів, сільськогосподарської техніки і машин на гусеничному ходу автомобільними дорогами і вулицями, покриття яких може бути пошкоджене20 НМДГ (340 грн.) на громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин + 30 НМДГ (510 грн.) на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, утримання автомобільних доріг та вулиць, громадян – суб’єктів господарської діяльності, або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин
ч. 1 ст. 139Порушення, передбачені частиною першою цієї статті, що спричинили пошкодження транспортних засобів, вантажів чи іншого майна30 НМДГ (510 грн.) на громадян, або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин + 40 НМДГ (680 грн.) на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, утримання автомобільних доріг та вулиць, громадян – суб’єктів господарської діяльності, або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *