Оскаржити постанову поліції онлайн

Avtoadvokat

Оскаржити постанову поліції онлайн, а також інші запити з подібною тематикою дуже часто зустрічаються у запитах на пошук в інтернеті, зокрема;

  • як оскаржити штраф поліції, виписаний на місці зупинки;
  • як можна оскаржити постанову поліції;
  • як оскаржити постанову онлайн;
  • де можна оскаржити постанову;
  • якщо не підписав постанову;
  • зразок адміністративного позову щодо оскарження постанови поліції за ч.1 ст.122 КУпАП;
  • як оскаржити штраф за перевищення швидкості;
  • як оскаржити постанову;
  • як оскаржити штраф в дії;
  • як оскаржити штраф ПДР онлайн;
  • судовий збір за оскарження постанови поліції 2023
  • як перевірити постанову.

Як правило, на людину, яка здійснює пошук цієї інформації вже складено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Тому людина не погоджуючись із цим, намагається знайти інформацію як правильно оскаржити цю постанову.

Перше на, що потрібно звернути увагу, що строк на оскарження постанови про притягнення до адміністративної відповідальності складає 10 днів з дня її винесення.

Тому не можна зволікати з її оскарженням і якщо справа принципова, краще звернутися за допомогою до адвоката.

Адвокат вивчить ваші документи, надасть юридичну консультацію та необхідну правову допомогу в оскарженні незаконної постанови.

Як оскаржити штраф онлайн

Однак, якщо штраф незначний, але є докази того, що Ви не вчиняли адміністративне правопорушення, ми розробили мобільний додаток, функціонал якого дозволяє самостійно скласти проект позову шляхом заповнення відповідних полів з підказками. Після виконання зазначених дій у мобільному додатку, останній надішле проект позову до Вас на електронну пошту.

Скачати зазначений додаток можна безкоштовно у магазинах Google Play або App Store

Після цього Вам достатньо роздрукувати позов, та додати до нього докази, які спростовують Вашу вину. Після цього підписати, зробити ще одну копію позову і додатків для відповідача та направити позов і його копію до суду, що буде вказаний у шапці позову для подальшого розгляду.

Оскільки існує різна практика щодо сплати судового збору у таких справах, у проекті позову, який формує мобільний додаток сформульоване обґрунтування про звільнення від сплати судового збору. Однак деякі суди не беруть його до уваги і виносять ухвали про усунення недоліків, в яких зазначають яку суму судового збору необхідно сплатити.

Розгляд справи про адміністративне правопорушення в суді

Для того, щоб суд відкрив провадження та почав розгляд Вашого позову, необхідно буде виконати умови такої ухвали. Сплатити судовий збір у розмірі та строк, що визначений в ухвалі, та направити докази його сплати до суду з відповідною заявою. Після отримання квитанції про сплату судового збору суд відкриє провадження та почне розгляд Вашої справи.

При цьому, досить часто місце прописки позивача (особи, яка оскаржує штраф) відрізняється від фактичного місця проживання і економічно недоцільно їздити в суд на судові засідання.

В такому випадку, щоб суд не залишив без розгляду Вашу позовну заяву у зв’язку із неявками в судові засідання, потрібно підготувати та направити до суду письмове клопотання про підтримання позову та розгляд справи без Вашої участі на підставі матеріалів, що наявні в судовій справі.

Вжиття зазначених заходів дозволить Вам самостійно оскаржити постанову про притягнення до адміністративної відповідальності, та отримати рішення суду про скасування штрафу.

17 відповідей до “Оскаржити постанову поліції онлайн”

  1. Аватар Никита Шок
    Никита Шок

    Квитанцію не вручили виписали штраф чи ні незнаю бо навіть не повідомили , мали виписати за те що включені задні противотуманні вогні в ночі (брали документи , але чи виписали чи ні незнаю) якщо виписали є сенс оскаржувати ?(туману не було)

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий вечір! Перевірити чи склали на вас постанову можливо в кабінеті водія, або в Дії. Якщо виписали штраф, а ви з ним незгодні, то його можна оскаржити до суду склавши відповідний позов за допомогою додатка Автоадвокат, завантажити який можливо з App Store, або Google Play.
      Але для того щоб оскаржити штраф, вам потрібно мати копію постанови, яку можна отримати в патрульній поліції.
      Тому, щоб у майбутньому не було питання, чи склали на вас постанову і за яке порушення, вимагайте у поліцейського, щоб він надав вам копію цієї постанови.
      Хочу звернути увагу, що головною причиною відмови у видачі копії постанове є те, що водій відмовляється її підписувати. У зв’язку із чим завжди підписуйте постанови. При цьому, якщо ви не згодні з порушенням, біля підпису обов’язково про це коротко зазначайте.
      Після підпису постанови, у поліцейського не буде правових підстав відмовити вам у видачі її копії.

  2. Аватар Андрій
    Андрій

    Доброго дня. Яку сумму судового збору потрібно заплатити? У судді незнають. По ч.1 ст. 121 -3 КУпАП

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день!
      Частиною 4 ст. 288 КпАП України передбачено, що особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
      Аналіз установленого статтею 288 КпАП України права на оскарження постанови державного органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення показує, що коло осіб, які мають право оскаржити таке рішення, порядок їх оскарження визначені і діють у редакції Закону України від 24 вересня 2008 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».
      З 11 листопада 2011 року набрав чинності Закон України «Про судовий збір». Таким чином, після 11 листопада 2011 року, за подання заяв, скарг до суду, в тому числі у випадку оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державного управління, сплачується інший платіж – судовий збір, самостійні правові засади справляння якого, платники, об`єкти та розміри його ставок, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення визначено Законом України «Про судовий збір».
      Прийняття Закону України «Про судовий збір» не обмежує можливість дії чи прийняття у майбутньому законодавчих актів, які визначають пільги щодо сплати судового збору. Отже, питання справляння судового збору, крім Закону України «Про судовий збір», може регулюватися іншим законодавством (наприклад, ч. 2 ст. 239-1 КАС України в редакції Закону України від 12 лютого 2015 року «Про забезпечення права на справедливий суд», згідно з якою за подання і розгляд заяви з підстави неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм процесуального права – при оскарженні судового рішення, яке перешкоджає подальшому провадженню у справі або яке прийнято з порушенням правил підсудності справ або встановленої законом юрисдикції адміністративних судів, судовий збір не сплачується, тоді як у Законі України «Про судовий збір» такої підстави для звільнення від сплати судового збору немає).
      Визначальним у такому випадку є наявність норми, припису про те, що у разі звернення до суду особа не обтяжується обов`язком сплачувати платіж, який належить сплачувати на загальних підставах при поданні до суду заяви чи скарги.
      Відповідно до положень статей 3, 5 Закону України «Про судовий збір» серед осіб, які мають пільги щодо сплати судового збору, немає таких, які б звільнялися від сплати судового збору за подання до суду позовної заяви на постанову про накладення адміністративного стягнення, чи виключали б позовну заяву на постанову про накладення адміністративного стягнення з об`єктів оплати судовим збором.
      Також Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору» внесені зміни до положень КпАП України щодо сплати судового збору. Так статтею 40-1 КпАП України визначено, що судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення, а розмір та порядок сплати судового збору встановлюється законом. Згідно з приписами ч. 7 ст. 283 КпАП України постанова суду (судді) про накладення адміністративного стягнення повинна містити положення про стягнення з особи, щодо якої її винесено, судового збору.
      Розмір судового збору, який підлягає стягненню у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, складає 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч. 5 ст. 4 Закону України «Про судовий збір»).
      Інших видів платежів (зокрема, у вигляді державного мита) у випадку звернення особи до суду Закон України «Про судовий збір» не передбачає.
      Отже, за системного, цільового та граматичного тлумачення до наведеного законодавчого регулювання відносин, пов`язаних зі сплатою судового збору у справах щодо оскарження постанов про адміністративне правопорушення у розумінні положень статей 287, 288 КпАП України, як і в інших справах, які розглядаються судом у порядку позовного провадження, слід застосовувати статті 2-5 Закону України «Про судовий збір», які пільг за подання позовної заяви, відповідних скарг у цих правовідносинах не передбачають.
      Отже, розмір судового збору, який підлягає застосуванню у справах щодо накладення адміністративного стягнення, за подання позовної заяви складає 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
      Аналогічна правова позиція викладена в постанові Великої Палати Верховного Суду від 18 березня 2020 року в справі № 543/775/17.

    2. Аватар олег богданович ніберкаль
      олег богданович ніберкаль

      Доброго дня я знаходжусь за кордоном
      21грудня мене зупинила поліція України і виписала штраф за відсутність денних ходових вогнів які на моїй машині встроїні з заводу і неможливо на цьому автомобілі без них їхати . Кричаще непорозуміння . Що робити?

      1. Аватар Ішутко Сергій
        Ішутко Сергій

        Добрий день! Якщо не згодні з порушенням, можете скористатись додатком “Автоадвокат”, який можливо скачати в Google Play або в App Store. Зазначений додаток дозволяє безкоштовно підготувати позовну заяву до суду на оскарження постанови поліції.

  3. Аватар Олена
    Олена

    Добрий день. Прийшов штраф за розмову по тел за кермом. Телефон взяла в руки заводячи авто на заправці. Поліція яка була також на заправці погналася за мною, зупинила мене і не пояснюючи права і обов’язки сказали що відберуть права. Потім виписали іншу з документів і ось сьогодні прийшов штраф. Мого підпису під роз’ясненнями чи згодою/не згодою немає. Як бути?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день! Якщо не згодні з порушенням, можете скористатись додатком “Автоадвокат”, який можливо скачати в Google Play або в App Store. Зазначений додаток дозволяє безкоштовно підготувати позовну заяву до суду на оскарження постанови поліції.

  4. Аватар Євгеній
    Євгеній

    Доброго дня. Мені виписали постанову за те, що номерний знак не підсвічується. Діло в тому, що я заїхав на парковку епіцентр, там робили ремонт дорогои, та я потрапив у яму. Мені на приборній панелі вилізла помилка, про освітлення, потім пропала. Далі я їхав по парковці і на лежачому поліцейському вилізла знову помилка, про освітлення. Так як я був на парковці, я вирішив зупинитися і перевірити чи все гаразд. Але метрів 20 від мене стояла поліція на парковці. Мене не зупиняли, ніхто мені нічого не махав. Я заглушив авто, хотів вже виходити з авто і до мене секунд через 30 підійшов полійцейський і почав виписувати постанову на суму 1190 грн. Мої оскарження він не хотів слухати, він навіть не зупиняв мене, щоб виписувати штраф. Він просто підійшов до припаркованого авто на парковці Епіцентр. На мої оскарження він відповідав: “Нам начальство сказало, щоб ми штрафували всі авто, щоб вони сюди не їздили, особливо БМВ”.

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день!
      Відповідно до ч. 1 ст. 121-3 КУпАП відповідальність настає за керування або експлуатацію транспортного засобу з неосвітленим номерним знаком. Тобто, якщо поліцейській належним чином зафіксував факт того, що на Вашому атомобілі неосвітлений номерний знак, навіть якщо Ваш автомобіль був запаркований, підстав для оскарження постанови про притягнення до відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 1190 грн. немає. Якщо ж немає відповідної фото або відеофіксації правопорушення, то можливо спробувати оскаржити дану постанову у судовому порядку, скориставшись сервісом складення відповідного позову за допомогою мобільного додатку Автоадвокат. Даний додаток можливо скачати з Google Play або App Store.

  5. Аватар Галина
    Галина

    Доброго дня, сьогодні мені винесли постанову за ч.1 ст. 121, за керування тз, в якому не світив правий задній габарит в темну пору ( було 18.50 ). Річ у тім, що я виїхала з роботи ще у світлий час доби, в 18.00, і навіть не здогадувалась про те , що там перегоріла лампочка, та і на вулиці ще не було на стільки темно, тільки вечоріло. Також, самостійно замінити її на місці не могла, оскільки геть в цьому не розуміюсь.
    В мене перші права (видані на 2 роки) і це мій перший штраф, чи є шанси на його оскарження?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день!
      Склад адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 121 КУпАП утворюється тільки у тому випадку, якщо керування автомобілем з несправностями зовнішніх світлових приладів здійснювалося під час темної пори доби. Якщо у вас є фотографії, або відео, на яких зафіксовано, що під час зупинки та складення на вас постанови на вулиці було світло, то є підстави для оскарження цієї постанови. Якщо таких доказів не має, то складно буде її оскаржити. Оскільки достовірно встановити чи темно було на вулиці, чи ні, в момент зупинки та складення цих адміністративних матеріалів, майже неможливо. Одним із аргументів проти вас буде той факт, що ви включили зовнішні світлові прилади, а значить на вулиці починалась темна пора доби. Бо у іншому випадку включати їх не доцільно, за винятком тих випадків, коли ви пересуваєтесь поза населеними пунктами, де у період з 1 жовтня по 1 травня існує вимога включати денні ходові вогні, або ближнє світло фар.

    2. Аватар Тина
      Тина

      Доброго вечора. В мене сьогодні та сама ситуація. Намірена судитися, пані Галино, чи судились Ви і який результат?

  6. Аватар Наталя
    Наталя

    Доброго дня. Моєму чоловіку поліція випасала штраф, за ніби то, що він позбавлений прав керування 20400грн. Але нікого не виклали на суд, і він не знав,що його позбавили прав керування. В дії також нічого не має. Чи можна оскаржити цей штраф?

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день!
      Оскаржити можливо буд-який штраф.
      Однак відповісти на питання чи є правові підстави для скасування накладеного штрафу, можливо після вивчення всіх обставин у справі.
      Оскільки рішення про притягнення до відповідальності у вигляді позбавлення права на керування транспортним засобом приймається виключно судом. Однак не завжди суд може повідомити правопорушника належним чином. Це пов’язано із багатьма факторами, наприклад, під час складення протоколу Ваш чоловік невірно вказав адресу та телефон, або поліцейський допустив помилку, а суд здійснює виклик, використовуючи інформацію з протоколу. Тому на практиці дуже часто буває, що суди виносять рішення без участі правопорушників, тому що повідомлення та виклики до суду направляються за адресою та телефоном, що вказана в протоколі. Водночас правопорушник їх не отримує, бо фактично має інші реквізити. При цьому після декількох неявок до суду правопорушника, суд має право розглянути справу без його участі. У зв’язку із чим і може виникнути така ситуація, як у Вашого чоловіка.

  7. Аватар Владислав
    Владислав

    Доброго дня, мені вчора ввечері винесли постанову за керування тз без освітлення номерного знаку, справа в тому що це рено логан універсал і там передбачена всього одна лампочка, знаю точно що аби я бачив несправність, то виправив би.
    Невже лампочка не може перегоріти по дорозі і за це обов‘язково треба штрафувати на 1190 грн.
    Хочу оскаржити цю постанову і чи це можливо.

    1. Аватар Ішутко Сергій
      Ішутко Сергій

      Добрий день!
      Судячи із розміру штрафу, на Вас винесли постанову за ч. 1 ст. 121-3 КУпАП – Керування або експлуатація транспортного засобу без номерного знака, з номерним знаком, що не належить цьому засобу або не відповідає встановленим зразкам або вимогам, з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, перевернутим чи неосвітленим, закритим іншими предметами (в тому числі прозорими), з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, забрудненим номерним знаком, якщо така забрудненість не дає можливості чітко визначити символи або буквено-числову комбінацію номерного знака з відстані двадцяти метрів, а так само вчинення інших дій, спрямованих на умисне приховування номерного знака.
      Однак, судячи з повідомленої інформації, на мою думку, дану постанову можна оскаржити з тієї підстави, що поліцейські неправильно встановили склад адміністративного правопорушення. Оскільки у ваших діях (бездіяльності) відсутній умисел на приховання номерного знаку, що є обов’язковою кваліфікуючою ознакою правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 121-3 КУпАП у розмірі 70 НМДГ (1190 грн.).
      В свою чергу, на мою думку, у Ваших діях (бездіяльності) наявні ознаки вчинення правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 121 КУпАПКерування водієм транспортним засобом, що має несправності системи гальмового або рульового керування, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація його забороняється, або переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів. Відповідальність за яке передбачена у вигляді штрафу у розмірі 20 НМДГ (340 грн.).
      З огляду на зазначене, є правові підстави для звернення до суду, з метою оскарження винесеної постанови. Для цього Ви можете скористатись мобільним додатком “Автоадвокат”, який можливо завантажити з відповідних маркетів Google Play, або App Store.
      Функціонал цього додатку дозволяє сформувати позовну заяву про оскарження постанови, яка прийде Вам на електронну пошту. Після чого цю позовну заяву достатньо роздрукувати, підписати, приєднати до неї додатки на спростування правопорушення. Зробити з неї копію та копію додатків. Та направити оригінал позовної заяви з додатками та її копію з додатками до суду, що вказаний у шапці позовної заяви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *